Zastupitelstvo nezasedá, dosavadní samospráva se věnuje volbám

14. 9. 2022

04_hruza.jpg

Také v září 2022 pokračuje mimořádně vysoký růst cen životních potřeb, především potravin a energií, stoupá inflace. Ve společnosti a hospodářské sféře sílí obava z budoucnosti. Přinejmenším do jara, ale spíše dobu delší, nás čeká složitá krize. Proto mě překvapilo, že příští zasedání zastupitelstva MČ Praha 6 má být podle webu až po volbách, dne 2. 11. 2022.

Dílčí protikrizová opatření, která byla prozatím samosprávou schválena, považuji za nedostatečná. Pro naléhavost řešení současných problémů jsem očekával, že nejpozději během září se v zastupitelstvu za účasti občanů povede debata, budou projednána a přijata komplexní protikrizová opatření. Místo toho politické strany a hnutí působící v zastupitelstvu upřednostnily volební kampaň. V rámci této orientace začaly již koncem srpna v Praze 6 růst reklamy v nadživotní velikosti prezentující kandidáty přeskupených stran a hnutí, které známe z radnice. Předchozí volební sliby přitom nahradily sliby nové, chybí inventura toho, co se nepodařilo zvládnout, veřejnosti se nedostává sdělení proč.

Pro poslední volební období bylo v práci zdejší samosprávy charakteristické oslabení opoziční činnosti. Koalice vládla pohodlnou většinou, plně podle svých představ, bez obav, že ponese následky za pochybení. Volby jsou šancí na změnu, pojďme ji společně využít.

JUDr. Ivan Hrůza

Autor: