UKRAJINŠTÍ FAŠISTÉ ZABILI PĚTILETÉHO CHLAPCE V DLR!

11. 4. 2021

vladik1_uvodnifotka.jpg

V čase, kdy si obvykle připomínáme velké vítězství Rudé armády a lidu SSSR nad fašismem, přichází tato zpráva od Lidové milice Doněcké lidové republiky:

 

03.04.2021 Nouzová zpráva od NM DNR

Ukrajinští hrdlořezi právě (3.4.2021) zabili 5-leté dítě ve vesnici Alexandrovskoje! V důsledku shození munice z ukrajnského dronu zahynulo dítě nar. 2016 a raněna byla žena nar. 1954. Vojáci 59.brigády ukrajinské armády použili dron, vybavený výbušným zařízením. Objektem pro uskutečnění teroristického činu ukrajinských vojáků byla vybrána obytná oblast vesnice ALEXANDROVSKOJE, kam i shodili výbušné zařízení blízko domu v ulici Dorožnaja č.36. V tu chvíli se na dvoře nacházeli DVA civilisté. V dúsledku zahynulo dítě nar. 2016 a zranění různé závažnosti bylo u místní obyvatelky nar. 1954, která byla převezena do nemocnice, kde jí byla poskytnuta veškerá nutná  lékařská pomoc.

MAXIMÁLNĚ ROZŠIŘOVAT A DÁT PUBLICITU OSTUDNÉMU AKTU UKRAJINSKÉHO TERORU!

 

Pokračující občanská válka na Donbase, jež je v konečné instanci důsledkem rozpadu SSSR a nastolení kapitalismu na Ukrajině, si vyžádala další oběť.

Fašistická moc, jež se za pomoci imperialistických struktur EU a USA usídlila v Kyjevě, již sedmým rokem terorizuje obyvatelstvo Donbasu. Ale nejenom je. Z Ukrajiny utíkají miliony jejích obyvatel, jimž současná moc nedává žádnou perspektivu obživy, sociální péče a spokojeného života. Ti, kteří se protiví současné fašistické moci na Ukrajině, jsou pronásledováni. A proč to všechno? Protože kapitalismus neumí žít bez neustálých konfliktů. Boj o surovinovou základnu, o levnou pracovní sílu, o podrobení si konkurence, o další trhy. Zde je potřeba hledat zdroj neustálého napětí.

Chceme-li skoncovat s válkou, musíme skoncovat s kapitalismem.

11.04.2021

Petr Vlček

Překlad zprávy Lidové milice Doněcké lidové republiky: Jaromír Vašek

Další informace je možné nalézt například na webu Donbas.cz:

https://donbas.cz/clanky/

Fotogalerie

Velitel 59. brigády ukrajinské armády Vasilij Osipčuk, který je zodpovědný za vraždu Vladika
Nápisy na ukrajinských střelách: Všechno nejlepší; Dětem!
Autor: 
Petr Vlček
Zdroj: 
Jaromír Vašek; Lidová milice DLR